woensdag 26 mei 2010

Speldenkussen & de kussens zijn klaar!!Zo, het werd wel weer eens tijd om even bij te praten.
Natuurlijk heb ik niet stil gezeten.... alhoewel er niet heel veel tijd was voor het handwerken afgelopen week.
Mijn vier kussens voor op de bank zijn nu allemaal klaar! En ik krijg de leukste complimenten. Elke keer als ik de kamer in loop en ik zie mijn creaties, komt er toch een glimlach op mijn gezicht. Het is mijn eerste kennismaking met Quilten en ik heb de smaak te pakken!!


Dus op naar het volgende project. Ik vind de weddingring wel erg mooi....dus ik ga binnenkort  maar eens kijken naar de stofjes.

Ik heb een begin gemaakt met het speldenkussen. Inmiddels door vele quiltsters gemaakt, dus ik kon niet achterblijven...Het lukt aardig, al is het een Engelse beschrijving.
Tweede pinksterdag zijn we naar de fietselfstedentocht in Friesland geweest. DH en DS deden mee samen met mijn zwager. Ze hebben 240 km gefietst op 1 dag. Het zijn kanjer!!
Ze zijn om 10 voor 7 vertrokken en om 19.00 uur kwamen ze over de Finish! Het is op die dag een groot feest in Friesland en heel gezellig. Ik heb bij Burgwerd langs de kant van de weg gestaan met de auto en heerlijk in de zon gezeten (ik heb geen foto van mezelf). Maar geloof me ik ben lekker verkleurd.  Zittend in het zonnetje, met mijn lapjes, naald en draad en om het wachten aangenaam te maken heb ik de lapjes in elkaar gezet. En zie hier het resultaat!

Veel tijd had ik achteraf niet... ik heb nl. nog even liggen slapen (om 7 uur stond ik al op het plekje) gekletst met andere ``lotgenoten``... genoten van de fanfare die zich voor mijn auto gezellig hadden geinstalleerd en al die 13.000 fietsers die langskwamen.  Daarna vanaf 4 uur bij de finish gestaan.
Het was een mooie dag!
O ja, mijn andere hexjes komen binnenkort wel weer op de foto.

Marieke

3 opmerkingen:

Karen zei

What a beautiful hexagon flower!!

Marieke, when you have a minute could you read my posting about the Sign In sheet for One Flower Wednesday.

Borduurina zei

Marieke
je kussen's staan echt heel mooi.
ik zie dat je ook al aan de hexjes bent, is een leuk klusje als je op de bank zit, of op vakantie. doosje pakken en je kan weer verder.
doe het zelf ook, alleen heb ik ze groter en doe ze eerst een beetje op kleur en dan gaan ze een schoennendos is.
voor als ik er wel heel erg veel zal hebben.
weet ook nog niet hoe ik het ga doen, maar dat komt wel.
verder zie ik allemaal leuke dingen van je.
ik heb je nu eindelijk toe gevoegd als volger. want dan kan ik sneelr maar je leuke blog.
gr Ina

Valentina zei

Wat een super dag!
en je bloemetje is perfekt!
:)
en je Kussens zijn zo mooi, nu nog een quilt in lieve kleurtjes derbij! :)