woensdag 10 november 2010

druk druk....& pincussion!

Het is alweer twee weken geleden dat mijn laatste blog is geschreven. Ondertussen wel veel andere blogs gelezen! Maar ik heb het zo druk gehad / mezelf druk gemaakt....;-)
Van de quiltcursus hadden we drie flinke opdrachten gehad, drukard path, het oefenen met quilten en quiltring en afgelopen les hebben we het mandjesblok gemaakt. Hierin zat een aplicatie oefening en heel veel stukjes stof (44 driehoekjes). Ik heb het blok net 10 minuten geleden afgemaakt...net op tijd, want vanavond is er weer les. Zie hier het resultaat van het blok.

Het quilten viel me eigenlijk best mee. Ik had natuurlijk de kussens al eens gequilt maar nog niet met een quiltring gewerkt. Het is heerlijk rustgevend werk.

O ja, ik heb een prachtig speldenkussen gekregen van Marianne.

Voor haar had ik  deze Oepsie gemaakt.


Ik merk wel dat je met het quilten wel je zitvlees kweekt..... en dat is voor mij met een vrij zittend beroep niet zo handig voor mijn lichaamsgewicht en conditie. Gelukkig hebben we op ons werk allemaal een stappenteller van Stappa gekregen. We kunnen ons ook aanmelden op stappa.nl en teams vormen, zodat we virtueel van Amsterdam naar Londen lopen. En ik ben mede door onze teamgenoten aangestoken door het hardloopvirus. Ik loop nu al drie weken, 3 keer in de week. Ik zet een mp3-speler op mijn hoofd en luister naar een van de start-to-run lessen van een Vlaamse sportinstructrice. Zij traint mij om in 27 lessen 5 km hard te lopen. Het is heerlijk om zo buiten te lopen en gelijk goed bezig te zijn! ik merk het echt aan mijn conditie. Qua gewichtsverlies gaat het niet zo hard, maar ik merk het wel aan mijn kleding.

Veel Quiltplezier,
Marieke

2 opmerkingen:

Chookyblue...... zei

beautiful pincushions exchanged.......I hope Jeanett does another swap next year......

Jindi's Cottage zei

Lovely pincushion that you received...and you made an Oopsie! Very cute...I have an Oopsie too...it was a birthday present...