woensdag 23 juni 2010

Flowers, cadeaus en jong spul


Dit is 1 van de cadeaus voor mijn zus. We zijn allebei gek op handwerken en hebben plannen om via internet leuke zelfgemaakte spulletjes aan te bieden. Met nadruk op plannen, want we hebben allebei onze eigen baan en veel tijd blijft er niet over.
Voor haar verjaardag had ik een speldenkussen gemaakt en een haaknaaldenopbergsysteem.

Sinds een tijdje heeft een jong stel hun nestje gevonden in onze tuin.
In het vogelhuisje werden takjes en ander spul gebracht. Nu piept het jonge spul zodra pa of ma met voedsel naar binnen komt. Het huisje gaat heen en weer.
Nu het gepiep steeds harder wordt en de jonkies groter worden kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en heb een foto gemaakt...


Tenslotte nog even mijn laatste blommen:Fijne dag!

Marieke


vrijdag 11 juni 2010

Oud & Nieuw


Niet zo lang geleden kreeg ik van een tante van mij een heleboel naaispulletjes. Zij had de spulletjes weer gekregen van een (inmiddels overleden) tante van haar. Dus het zijn best wel oude naaispulletjes. Ik heb me heerlijk vermaakt bij het doosnuffelen van de doos met garen, naalden(sommige wat roestig), oude bh-haakjes, lint en ook een heel oud rolcentimetertje met borduursel bovenop(ik zal deze nog eens op de gevoelige plaat vastleggen).
Maar er zaten ook heel wat knopen in. Ik heb een paar wekpotten gepakt en de knopen gesorteerd op donker, wit en gekleurd en zo verdeeld in de drie potten.
Maar van de opvallendste knopen heb ik een foto gemaakt.

 Wat ik ook vond in de oude doos was het kleine aparaatje links op de foto: hieronder even vergroot.

een naalddoorhaler!! Hij is waarschijnlijk antiek maar doet het uitstekend.
Het gekke is dat ik er laatst nog over heb gedacht om hem aan te schaffen want de oogjes in de betweens zijn heel erg klein. En nu wordt het zo in mijn schoot geworpen...geweldig!

Ik heb mij stitchery ingelijst. Ik heb gedacht om  hem nog "in te lijsten" zoals Lida heeft gedaan, maar ik vond dit ook wel leuk en kan ik nu een mooi plaatsje er voor zoeken.

Mijn hexablommen komen gauw hoor. Deze week heb ik het een beetje druk gehad.
Mijn DS was een midweekje weg en ik had zijn krantenwijkje overgenomen. Dat betekende om half 5 opstaan en om 6 uur klaar en weer even slapen tot de wekker opnieuw om half 8 gaat om naar mijn eigen werk te gaan. Nu is hij weer thuis en ik kijk nu al uit naar mijn uitslaapochtend morgenvroeg!

Fijn weekend en tot gauw,
Marieke

zaterdag 5 juni 2010

Flowers...en een klein probleempje....


Wat is het toch heerlijk met dit zonnige weer. Ik wordt er van binnen ook zo vrolijk van.
Waar ik ook vrolijk van wordt zijn de prachtige ijsbloemetjes. Ze gaan open bij de 1e zonnestraaltjes en schitteren je tegemoet.
Ondertussen moet er hard gewerkt worden aan de flowers voor mijn garden. Zie je ze tussen de ijsbloemen?

Een paar jaar geleden kreeg ik via via een hele oude Anker naaimachine, waarschijnlijk uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Ik kom een heel eind wat het inrijgen van de bovendraad en het oprollen van de spoel betreft. Maar wat me niet lukt is het goed inrijgen van de zogenaamde schuitspoel. Misschien als iemand dit leest en denkt 'oh, maar dat doe je zus of zo', dan houd ik me van harte aanbevolen voor commentaar.
Ik voeg wel een paar foto's toe om te laten zien waar het precies om gaat.
Groetjes en een zonnige quiltdag,
Marieke